Skapa ett utrymme för sådant som inte ska flyttas

Om du har saker som av någon anledning inte är tänkta att flyttas, bör du avsätta ett utrymme i bostaden för dessa istället för att på flyttdagen försöka sortera ut dem en och en. Flyttgubbarna på din flyttfirma kommer uppskatta om du redan har sorterat ut dessa och har ett rum som innehåller alla föremål som inte ska följa med i flyttbilen. Många personer ställer till exempel saker såsom mobiltelefonladdare, brev, kartongen med allt du behöver under de första dagarna i din nya bostad, mediciner och liknande på en köksbänk, för att undvika att dessa av misstag packas ner och lastas in i lastbilen.

Gör köksutrustning och andra elektriska apparater redo att flyttas

Du vill inte att personalen på flyttfirman ska behöva försöka lista ut hur man kopplar ut tvättmaskinen. Se därför till att all elektrisk utrustning är urkopplad innan de anländer och förbered dem i förväg, till exempel genom att frosta av frysen. Koppla ur DVD-spelaren, kaffemaskinen, lampor, klockor och alla andra föremål som behöver kopplas ur innan de flyttas.

Glöm inte föremål avsedda för utomhusbruk

Det kan vara lätt att glömma bort föremål som är tänkta att användas utomhus, till exempel gräsklippare och lövblås. Dessa bör tömmas på bensin innan de flyttas, så se till att gå igenom alla föremål av detta slag innan flyttdagen.