Hitta recensioner på flyttfirmorna

Även om de är relativt få så finns det oseriösa flyttfirmor. Företag som inte håller vad de lovar och inte följer de riktlinjer som finns inom branschen. Som kund kan man ganska enkelt undvika dessa genom att kolla upp vad som sägs om dem på olika så kallade recensionsportaler. Dessa portaler är olika uppbyggda men har samma funktion – att samla och presentera recensioner.

En av de större recensionssidorna är Reco.se. En webbportal där man kan hitta recensioner på allt från flyttfirma till pizzeria. Men även tjänsteföretag som frisörer och banker. En fördel med Reco är att det går att söka efter lokala företag. Exempelvis kan man skriva in ”Flyttfirma Uppsala” och därmed få fram en rad olika företag som erbjuder flytthjälp i den staden. De med många goda omdömen visas högt upp.

På detta sätt tjänar en flyttfirma på att vara med på Reco och samla goda omdömen. Genom detta kommer man att synas högt när en person går in på webbportalen för att hitta en passande flyttfirma. Man kan även be om offert via sidan vilket förenklar vägen till en billig flytt. Kom ihåg att alltid be om offert hos flera företag – det kan skilja ganska mycket mellan dem.

En liknande funktion finns på Trustpilot. Här får företagen betala en summa för att vara synlig. Men för företag som lyckas få riktigt bra betyg är det troligtvis en bra investering. Däremot gör detta att småföretag kanske inte väljer att vara med på sidan. Reco, Trustpilot och Flyttkonsumenter (se nedan) kan alltså kompletteras för en bredare bild. De som har goda recensioner på alla ställen bör överlag ha god kvalité.

En mer riktad sida är Flyttkonsumenter. Till skillnad mot Reco och Hitta så finns här recensioner på flyttfirmor som jabe i stockholm och enbart av företag i en enda bransch – flyttfirmor. Fördelen är självklart att man lätt kan jämföra en flyttfirma mot en annan, få tips och idéer av de artiklar som finns på portalen samt läsa recensioner.

Men sidans styrka blir även dess svaghet. För med så smal inriktning får den inte samma uppmärksamhet som de större recensionsportalerna. Därmed blir det även färre som skriver på denna sida och lämnar recensioner. Ser man till det tekniska är det även svårare att få en recension publicerad där då man måste maila in och även ange ordernummer eller liknande för att recensionen ska kunna kopplas till ett specifikt företag. Samtidigt är detta en fördel då alla recensioner verkligen skrivs av personer som anlitat en specifik flyttfirma.