De här ska du tänka på när du anlitar en flyttfirma

Det finns flera olika flyttfirmor som mer än gärna tar sig an ditt uppdrag om att sköta en eventuell flytt, men hur ska man tänka och hur vet man att man anlitar rätt firma bland alla flyttfirmor som finns där ute på marknaden. Det finns vissa grundläggande saker som man kan kolla på i valet av rätt flyttfirma och det kan vara väldigt givande att faktiskt lägga ner lite tid på valet så att du väljer en firma som passar dig och dina behov bäst.

Det första och ett av de viktigaste tipsen är att ta in offerter från flera olika flyttfirmor, på så sätt kan du få en bra överblick av vad de olika firmorna tar betalt för och om någon flyttfirma ligger mycket över er egen budget eller liknande.

Det andra man ska tänka på är att själv specificera vad det är man behöver ha hjälp med. Många flyttfirmor kan erbjuda en helhetslösning och kan erbjuda både packning, nedmontering flyttning och uppackning, och därför kan det vara bra att själv ha koll på vad det är man faktiskt behöver ha hjälp med innan man kontaktar massor av flyttfirmor. Behöver man bara ha hjälp med att lyfta ut en soffa för 4 trappor är det man ska ta offert för och inte en helhetslösning på nedpackning för en hel lägenhet till exempel.

Viktigt att också kolla när man är på jakt efter just den perfekta flyttfirman är om de har F-skattsedel. Det måste alla registrerade företag i Sverige ha, men det kan vara bra att göra dubbelkolla för att vara säker att man anlitar en legitimerad flyttfirma. Detta är såklart viktigt av flera olika anledningar och skulle du anlita en flyttfirma utan F-skattsedel är inte personalen som kommer hem till er och ska utföra jobbet försäkrade som flyttfirma. Om något skulle ske är det du som uppdragsgivare som är ansvarig och inte företaget. Men en annan sak är också att om flyttfirman har F-skattsedel så kan du få Rut-avdrag för flytten, vilket innebär att du kan få uppemot 50 % avdrag för utfört arbete. Detta kan göra stor skillnad på priset och bör verkligen kollas upp innan avtal med en flyttfirma görs.

Till sist och kanske det som är viktigast är ju faktiskt att du och flyttfirman kommer bra överens. Har du fått en offert som verkar bra och allt låter toppen så lyft luren och prata en kort stund med flyttfirman innan du bestämmer dig. Oftast kan man få en väldigt bra känsla bara genom att snacka i telefon och det kan hjälpa dig på travet i beslutet att välja erixonflytt.se göteborg som passar bäst för just din flytt.