Dags att flytta? Vilken hjälp behöver du?

Har du äntligen hittat drömboendet och börjat planera den kommande flytten? Fundera över vilken hjälp du behöver. Utbudet av olika flytt- och städtjänster är nämligen stort.

Många som flyttar vill göra det så billigt som möjligt och ber om hjälp av vänner och bekanta. Kanske finns det till och med någon som kan låna ut sin minibuss eller släpvagn så flytten går lättare. Har man vänner som kan hjälpa till men inte någon släpvagn är hyreskostnaden för en vagn mycket låg.

Ska flytten ske en längre sträcka kan det vara smidigt att få med sig allt på en gång och då finns fördel i att hyra en lastbil av din flyttfirma i Göteborg. Mindre lastbilar som får köras med vanligt B-körkort finns både att hyra hos biluthyrningsföretag, bensinstationer och hos flyttfirmor. Har någon som ska hjälpa till med flytten C-körkort blir det ännu smidigare då de större lastbilarna kan hyras. Men räkna då med att det bli något dyrare.

Ett alternativ är att kontakta ett par flyttfirmor och fråga vad det skulle kosta att få hjälp med själva flytten. Du har packat ihop dina saker i flyttlådor som står i hemmet varpå ”flyttgubbarna” bär ut dem till bilen, transporterar dem till nya bostaden och bär in dem där. Bland de tjänster som flyttfirmor erbjuder så är just att bära och transportera den vanligast anlitade tjänsten. Men de kan mycket ofta göra flytten ännu enklare.

Packa, Flytta, Städa, Förvara …

En flytt innebär flera moment. Allt ska packas, bäras, flyttas och bäras in i det nya huset. Väl där ska allt packas upp och flyttstädning ska ske i det gamla huset. Alla dessa moment går det att få hjälp med hos de flesta flyttfirmor. Frågan är bara hur mycket du är villig att betala istället för att utföra arbetet själv. Men genom att flyttfirmor idag kan erbjuda kompletta tjänster som innefattar hela flytten behöver du i princip inte lyfta ett finger.

Då många kunder efterfrågar färdiga kompletta lösningar har flera flyttfirmor samarbete med städföretag som därmed kan utföra flyttstädning direkt i samband med flytten. De kan även ha samarbete med företag som hyr ut lagerytor under kortare eller längre tid. Därmed skapas möjligheten att flytta hela bohaget till ett av dessa lager innan man får tillgång till det nya huset. På så vis kan man undvika dubbelhyror eller liknande kostnader. Detta förutsatt att man kan tänka sig bo hos vänner och släkt tiden mellan utflytt- och inflyttningsdatum.